Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Tady je aspoň vidět, jaká úplně zbytečná šaškárna celý ten tehdejší pomníkový boj byl. Pár rusobijců si tehdy pouze zvyšovalo svá ega. A výsledek nula nula nic.

Vám jasná karma. R^

8 8
možnosti
MB

Od války uplynulo 76 let. Dost dlouhá doba, k získání rozumu. Jako vždy, prostý voják za nic nemůže, situace - "Zabij, nebo budeš zabit". Šílené ! Mám úctu ke všem. Pocházím ze Sudet, z Krnova. Dobrá situace na "Hlučínsku". Jednoho dne se člověk probudí ve své chalupě a je v Říši ... !

Má dvě možnosti. Dle Zákonů, narukovat do Wehrmachtu a být zabit u Stalingradu. Nebo nenastoupit a být zabit pro neplnění povinnosti !

Chvála, že rozum nastupuje ! U pověstné Synagogy v mém rodišti, Židé potomkům sudetských Němců darovali plochu, m2. Aby si tam postavili svůj památník odsunu - tkz. "Pochod smrti". Následná, společná péče o hřbitovy, padlé. Proboha, vždyť tam leží lidé ! ... :-)

17 1
možnosti
Foto

V roce 1947 jsme jako rodina železničáře bydlili na samotě, ve strážním domku v Polance nad Odrou u trati Ostrava -Bohumím. V tom roce v zimě hlídali čeští policisté (tehdy ještě ne SNB) most přes řeku Polančicici, aby ho prý banderovci nevyhodili do povětří. Ti banderovci se prý ukrývali v blízkém lese, protože utíkali před Rusy a chtěli přejít

d na neutrální pásmo možná do Německa nebo Rakouska. Banderovci měli mezi lidmi špatnou pověst, báli se, byli ozbrojeni, a toho kdo jim stál v cestě nešetřili. Báli jsme se jich. Železniční most přes řeku tenkrát nevyhodili - policisté ho tam po dva týdny hlídali, a pak odešli. Těch "banderovců" se opravdu všichni báli., dokonce i to i policisté. Chodili k nám do domku a kávu a povídali o tom Tolik moje dětská vzpomínka.

1 0
možnosti
SB

Mně vůbec připadá nepřesné, když se klade příliš velký důraz na to, která armáda kam došla.

Německo muselo být poraženo jako celek a teprve potom mohla být osvobozena okupovaná Paříž, okupovaná Kodaň, Ostrava nebo Praha.

Jestliže podíl například Sovětské armády na pořážce Německa činí X%, podíl britské a americké armády Y% a podíl ostatních armád a odbojů má též své určité procento, tak těch X% má Sovětská armáda i na osvobození Holandska, kam vůbec nedošla, a ostatní armády a odboje mají svá procenta zásluhy i na osvobození Ostravy, přestože tam jejich vojáci vůbec nebyli. Nejprve musela být poražena německá armáda jako celek a teprve potom mohlo dojít k osvobozování okupovaných měst.

14 0
možnosti
JK

Hezká teorie, škoda že jste ji nešel přednést Stalinovi do Postupimi, to by jsme nepoznali železnou oponu.

6 0
možnosti
PB

Kupodivu s vámi tentokrát souhlasím. Ten tančík je trapný stejně jako celé to gesto. A podle vojenských znalců je typ tanku i historicky nepřesný.

4 0
možnosti
JZ

Až na to, že se jedná o Prahu 13 a nikoliv Prahu 6. Autor vůbec nezná hlavní město. Rv

3 0
možnosti
Foto

Propaganda se nás snaží přesvědčit, že Prahu osvobodil Vlasovci - jinými slovy: máme uvěřit, že wehrmacht z Prahy prchnul že strachu před Vlasovci, nikoli ze strachu před Rudou armádou. Dekuji za vtipne zpracované téma, karma R^

3 13
možnosti
MB

Miroslave, jak asi cítil ? Generál - Vojenský velitel Pražského povstání Karel Kutlvašr ? V komunistické base ! Těžce zhřešil, organizoval osvobozování Prahy ! Tím i Josífka Stalinů dožral ... :-)

14 1
možnosti
  • Počet článků 487
  • Celková karma 31,79
  • Průměrná čtenost 723x
Miroslav Horníček:

„Je těžké být debilem, protože konkurence je obrovská!“

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Seznam rubrik