Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Afghánistán je opravdu zajímavé téma i z hlediska politologického. Například: mají západní státy právo vyvážet svůj systém do jiných zemí, i když ty o to nestojí??? Ono je to totiž v protikladu ke svobodě, již se demokracie zaštiťují. Američané svoji vojenskou intervenci právně ošetřili tak, že když se Al kajda cvičí v Afghánistánu, tak my USA máme právo, jako napadení, na ně zaútočit. A pak ten Usáma může za všechno! Vydejte nám ho. Právě tak USA usoudily, že mají právo vojensky zničit Irák, protože....by tam mohly být zbraně hromadného ničení. Ten druhý příklad už má groteskní prvky. První by se dal logicky pochopit, i když není jasné, proč tam US Army byla 20 let, když výcvik Al kajdy ustal a Usáma zmizel neznámo kde... Jednou může nastat Žlutá epocha, kdy nám to Číňani vrátí: jejich ideologie může být takováto: západní státy říkají, že mají právo vyvážet a nastolovat násilně své představy o právu a státu a svobodě, tak my toto právo máme také: už jsme to udělali v Tibetu a budeme v tom pokračovat. A teď si představme, že bojovat za 20 let proti čínské vojenské technologii už nebude možné - jak bude futuristicky pokročilá a šup: v Česku bude čínský systém, ve školách pod obrazem Miloše Zemana a Mao c tunga se bude učit povinně čínština, čínské dějiny a komu se to nebude líbit...ten může na pár let skončit v nějakém převýchovném táboře, třeba v poušti Gobi, mírnější typy v Chánově.

0 0
možnosti
Foto

J98a41n 50Š41i60k

8. 9. 2021 6:59

V historii pouze jeden stát neprohrál ani jednu bitvu. Jeho armádu vedl muž, který se jmenoval Alexandr Veliký. Z tohoto úhlu pohledu je Váš článek takový, jak jste si své myšlenky pojmenoval. Hezký den

1 0
možnosti
JK

To jako že USA měly svolat mezinárodní hlasování o tom, jestli mají sypat další svoje vojáky a miliardy dolarů, a pokud budou přehlasovány, tak bez tam bez řečí další vojáky a miliardy sypat dál a dál?

3 1
možnosti
ZZ

Špatně chápete psaný text.

Autor jasně říká, že datum stažení vojsk byl naplánován dopředu, ale provedení naplánováno nebylo a USA nikomu nic konkrétního nesdělily - tedy ani aliančním partnerům.

Proto vznikl ten neskutečný chaos, nejistota, nulová logistika.

O potřebě dalšího vojska a peněz tady blábolíte jen vy !

:-P:-P:-P

0 0
možnosti
JM

J66a72n 60M58a80r96e88k

7. 9. 2021 20:04

Tak tento blog o Afganistánu nebyl 'Trochu jinak' ale úplně stejný, jako i blogy předešlé, psané blogary - 'odborníky na Afganistán' Čekal jsem něco jiného, nový pohled. O Afganistánu, jeho problémech asi nevíte nic a nebo málo (já ale také ne, proto do toho problému nekecám) a tak jste si to zjednodušil plivnutím na USA, což ted' v modě.

2 0
možnosti
ZZ

Nic mimořádného přinést blog ani nemohl - ale něco málo tam přeci jen najdete, protože to plivnutí bylo celkem oprávněné a pravdivé.

:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 33,00
  • Průměrná čtenost 725x
Miroslav Horníček:

„Je těžké být debilem, protože konkurence je obrovská!“

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Seznam rubrik