Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dneska vám výjimečně dávám za pravdu. Neznám nic horšího, než když se vcelku kvalitní soutěžní pořad znehodnotí obsazením známými osobnostmi, které "dělají legraci", předvádějí se a pitvoří, čímž ze soutěžního pořadu udělají paskvil. A když se to navíc "naroubuje" na charitu, je to o to horší.

3 0
možnosti

Nic ve zlém, jak ... Desítky umělců se vzdávají svých honorářů ...? Nemohli by jste oslovit desítky umělců, ať nám ukáží účetnictví a vysvětlí, jak to dělají? Protože umělci zazpívají, s velkou slávou prohlásí, že se vzdávají honorářů, přičemž OSA postupuje podle autorského zákona 121, § 99 Obecná ustanovení, který ji ukládá povinnost:

Kolektivní správce je povinen:

a) vybírat pro nositele práv příjmy z výkonu práv,

c) rozdělovat a vyplácet příslušným nositelům práv v souladu s rozúčtovacím řádem příjmy z výkonu práv a příjmy z investování příjmů z výkonu práv,

Autorský zákon nezná žádné vzdaní se práva na honorář. Naopak je zákonem stanovena povinnost kol. správce příjmy z výkonu práv vyplatit.

Stejně jako zákon o dani z příjmu nezná žádné vzdaní se povinnosti uhradit daň.

0 0
možnosti

Také by mě zajímalo, jak to vlastně funguje. Když se umělec vzdá honoráře, měl by ty ušetřené peníze odvést na charitu pořadatel akce. A nebo by je měl prostřednictvím OSA umělci vyplatit a ten by je měl dát na charitu formou daru. Otázka ovšem je, jestli takový pořadatel charitativní akce vůbec nějakými penězi na odměnu účinkujících disponuje, pak by to vzdávání se honorářů byly skutečně jen chiméry.:-)

0 0
možnosti

Ta soutěž má smysl, když jsou tam chytří lidé. Jakmile se tam dostanou celebrity, tak už to nemá smysl. Viděl jsem to také, bylo to zoufalé. Reprizování bych vnímal jako trest pro diváky.

2 0
možnosti

tahle soutez neni urcena pro charitu a podobne aktivity.... jinac se mi moc libi

0 0
možnosti

Neviděl jsem to, ale dávám vám za pravdu.

6 0
možnosti

Pan Lukačovič ze seznamu pošle sto milionů.

To je jiný level!!!

Karma.R^

13 1
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 35,74
  • Průměrná čtenost 725x
Miroslav Horníček:

„Je těžké být debilem, protože konkurence je obrovská!“

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Seznam rubrik