Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Co má být cílem důchodové reformy? Klidný život seniorů?

Nebo je to jen eufemismu pro to jak orvat o peníze ty nejchudší?

Je vůbec potřebná?

Když přestaneme utrácet za cenzory, politické aktivisty, emisní povolenky a vůbec celý nesmysl s názvem New Green Deal, když přestaneme financovat cizí válku, bude peněz pro důchodce dost a ještě nám zbyde - i bez reformy.

3 5
možnosti
RJ

To je oč tu kráčí. Chceme "bohatý stát" "chudých" obyvatel, nebo "chudý stát" "bohatých" obyvatel? Prioritou politiků je pochopitelně ta první možnost a naopak. Takže nutný je jakýsi kompromis. Bohužel poslední dobou je systém, nejen u nás ale obecně na "západě", silně nakloněn k té první variantě. A trend vývoje se k ní také přiklání. Důchodový systém je jen jeden z ukazatelů, současný systém jako takový je vymyšlený dobře, určité parametrické změny jsou jistě možné ale bořit něco co funguje už od začátku moderní "demokracie" bez možnosti rovnocenné náhrady není dobrý krok.

1 2
možnosti
RK

No to jste objevil Ameriku. Jen to povede k většímu zadlužování. Naše pseudolevice, dnes už jen populistické strany, budu skrečovat jakoukoliv důchodovou reformu.

3 6
možnosti
RK

Jen dotaz na minusáka kolotočáře, která populistická vláda se o reformu aspoň pokusila?

2 2
možnosti
  • Počet článků 489
  • Celková karma 32,68
  • Průměrná čtenost 720x
Miroslav Horníček:

„Je těžké být debilem, protože konkurence je obrovská!“

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Seznam rubrik