Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZD

Naprostý souhlas.

3 2
možnosti
Foto

V Minských dohodách není ani čárka o tom, že Ukrajina nesmí vstoupit do NATO. Před chvílí jsem si je četl. Žádný stát nemá právo jinému státu zakazovat v jaké chce anebo nechce být alianci. NATO vzniklo kvůli obavám z rozpínavosti Ruska na žádost Evropských států. Rusko se v roce 1994 připojilo k aliančnímu programu Partnerství pro mír. Dne 27. května 1997 byl v Paříži podepsán dokument "Zakládající akt o vzájemných vztazích, spolupráci a bezpečnosti mezi NATO a Ruskou federací. V 90. letech obě strany podepsaly řadu důležitých dohod o spolupráci. V roce 2002 byla za účelem řešení bezpečnostních záležitostí a společných projektů založena tzv. Rada NATO-Rusko. Spolupráce mezi Ruskem a NATO zahrnovala několik hlavních oblastí: boj proti terorismu, vojenskou spolupráci, koordinovaný postup v Afghánistánu, průmyslovou spolupráci, boj proti pašeráctví a další .Dne 1. dubna 2014 se Severoatlantická aliance jednomyslně rozhodla v důsledku Ukrajinské krize pozastavit praktickou spolupráci s Ruskou federací.

13 1
možnosti
ZD

Autor nikde nepíše, že by vstup do NATO byl omezen Minskými dohodami. V dobách kdy jsme se mohli dočíst i názory ruské strany (nejen dálkové diagnózy pana Putina) tady koloval názor Ruska, že nejsou proti členství Ukrajiny v NATO, chtějí ale záruky, že na území Ukrajiny nebudou umístěny útočné zbraně.

4 2
možnosti
RJ

Ono je těch příčin a následků povícero a táhnou se ještě před "Majdan". Není zde prostor na rozbor všech stran a okolností které měly a mají vliv na současnou situaci nejen mezi Ruskem a Ukrajinou ale i mezi Evropou s USA a "zbytkem" světa. Takže okomentuji jen váš poslední odstavec.

O to přeci jde, o změnu statusu quo který se držel od konce druhé světové války. O přerozdělení vlivu, penězotoků i celého společenského systému. Proto "Arabské jaro" proto "green deal" proto i "Ukrajina". A bohužel se stejně jako vy obávám, že minimálně pro Evropu ale i Rusko to nebude změna nijak k lepšímu.

4 3
možnosti
ZD

Souhlas i s vámi, stejně jako s autorem. Média se programově snaží vypichovat a komentovat jednotlivosti. Proud jednotlivostí ale dává představu o tom , že to co zažíváme nejsou nahodilosti, ale účelově hrané divadlo s jasnými záměry. Nemůžeme bohatnout všichni, vyvolení musejí zůstat vyvolenými.

2 2
možnosti
JD

J40a76n 88D81o70u53š56e58k

26. 7. 2022 20:46

Já mám naopak dost všeho toho omlouvání a vysvětlování předem. Nesouhlasím s válkou, ale Ukrajina... Nejsem rasista, ale Romové... Nemám nic proti tlustým lidem, ale když už se mě ptáš... Vidím to tak nějak všude.

Tak sakriš. Ukrajina prděla na dohody zvysoka a nepotřebujete vysvětlovat že jste proti válce jako takové.

3 2
možnosti
ST

Prý "konflikt mezi Ruskem a Ukrajinou"... 8-o:-/Rv

9 0
možnosti
Foto

Neuvěřitelné, co dokáží někteří lidé zplodit za odporné názory.

9 2
možnosti
Foto

Nesouhlasím s válkou na Ukrajině, ale.

V tomto duchu je napsaný váš článek a správně se říká, že co je před "ale", neplatí. :-/

11 1
možnosti
JL

Už se asi nedovíme, zda by Putin zaútočil, ať by Ukrajina říkala a dělala cokoliv. Tedy někdo seto dozví, ale po delší době a hned to bude prohlášeno za podvrh. Důsledky konfliktu mezi Ruskem a Západem teprve začnou, a potrvají klidně deset let, 30 let...Je to věc mladých generací, ty si to užijí.

1 0
možnosti
Foto

ALE - zapomněl jste na Budapešťské memorandum. To bylo jako první.

Vy prostě některé příčiny nechcete vidět, protože byste nedospěl k předem schválenému výsledku. Rv

15 2
možnosti
Foto

A ještě jste nějak opomněl, že v r. 2014 se nejednalo o vstup do NATO, ale do EU. A tehdejší ruský zaprodanec Janukovyč pokazil. Následkem byla nevole lidu a jeho útěk - kam že?

Pane autore, pište raději něco jiného, třeba o pádech na hlavičku z kočárku.

9 5
možnosti
  • Počet článků 489
  • Celková karma 32,95
  • Průměrná čtenost 720x
Miroslav Horníček:

„Je těžké být debilem, protože konkurence je obrovská!“

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Seznam rubrik