Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

BE byla už dlouhodobě problematická a problémová a její konec by stejně nastal i bez skoku cen energií, jen by to bylo o něco později.

On má stát na situaci kolem BE (nikoliv skok cen) svůj podíl, protože podnikatel si může brát zisky, ale ztráty platit nemusí a zisky mu zůstanou.

0 0
možnosti

Solidní kapitalistický systém není založen na "vydojení" zdroje do mínusu a následném vycouvání z podnikání. To je vlastnost podvodných firem, kterých je na světě (a tedy i u nás) pořád dost.

3 0
možnosti
Foto

Solid. kapitalist. systém je chiméra. Základem je tvorba zisku, jehož část jde zpět do investic. Toto dnes prakticky již neexistuje. Síla kapitálu má být tvořena jak investicemi, tak i jeho zvyšováním. Vše však má své meze, navíc je vše velice omezované i zásahy ,,zvenčí".

1 1
možnosti
Foto

Vytloukání klínu klínem není žádný naschvál. Pouze snaha o udržení systému v chodu. Na tomto principu funguje kde co. A nejen u nás;-)

1 0
možnosti
JS

Souhlasím. Domnívám se, že EU (kromě Maďarska) použila stejný přístup a proto ceny energií jsou nyní tak vysoké.

1 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, že do konečné ceny se snížení/nehrazení DPH nepromítne, protože zatímco vloni stála MWh elektřiny kolem 1500, letos stojí kolem 3000. To jsou ceny bez DPH. Jinými slovy: při stejné spotřebě jste vloni zaplatil bez DPH 10000, letos 18000. Vloni jste k tomu odvedl DPH 2100,- Letos sice zaplatíte víc, ale nebudete hradit 3780 za DPH. Cenu za kWh budete mít sice dražší než vloni, jenom ne o tu DPH.

0 0
možnosti
DR

Není to naschvál, je to pouze hloupost, stejně jako nyní ten Fialův nápad kompenzací přes jakési příspěvky.

1 0
možnosti
PK

Byli jsme u nich tři nebo čtyři roky - ale že by to bylo levnější proti "obrům", nevím, nevím. Žádné problémy ale s nimi nebyly, zálohy, vyúčtování atd.

Jinak počínaje Bruselem tak i náš stát "tlačil" - velká konkurence v energetice je to pravé ořechové, nebojte se změnit dodavatele, velké molochy jsou drahé. Podívejte se třeba v dopravě jak Jančura zatočil s ČSAD, ČD ... A dnes se to vše hází na hloupost občánka škudlila co chtěl "ušetřit" ...

1 0
možnosti
AT

... a taky že ušetřil. Mně zase uletěl Kolibřík, ale tragédii z toho nedělám. Ty desetitisíce ušetřené za celou dobu, co funguje liberalizace trhu s energiemi stály za to.

0 0
možnosti
PB

P17e30t89r 41B83u78r46i21a43n

22. 10. 2021 3:05

Bohemia Energy nezkrachovala.

Tedy článek o ničem.

1 2
možnosti
Foto

Průtokový ohřívač nemůže zkrachovat. Dosloužit však ano;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 35,74
  • Průměrná čtenost 725x
Miroslav Horníček:

„Je těžké být debilem, protože konkurence je obrovská!“

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Seznam rubrik