Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

V zemi montoven s minimálním platem pár šušňů to nepůjde tak jako tak. Začal bych u toho... Klidně bych bral Americký systém "naspoř si sám". Samozřejmě za předpokladu, že minimální plat bude alespoň trochu důstojný.

2 1
možnosti
LN

Takže Vám vlastně vadí jen malý plat, že?

0 0
možnosti
Foto

Ještě dobře, že máme to lithium.... to se budem líp než ropní šejkové a na všechno bude ;-D;-D;-D (ftip)

5 0
možnosti
RK

milardy leží na chodníku. Stačí je zobrat;-)

5 1
možnosti

Všem, kteří dnes rádi prohlašují, že důchodový fond byl předchozími vládami rozkraden, mohu nabídnou vyjádření vyjádření soudruha Miroslava Opálky, poslance za KSČM.:-)

http://www.halonoviny.cz/articles/view/14850437

4 0
možnosti
FN

Ono je supr, zbavit se odpovědnosti tím, že rozhlasim, kdo si nezačne šetřit v mládí, umře v důchodu pod mostem,,, jenomže z čeho si ten mladý má ušetřit? Pokud po škole bude 10 let makat a ještě mu pomohou rodiče tím, že zastaví svůj dům, tak možná bude schopný složit kauci na hypotéku. A tu pak musí splácet.

2 3
možnosti
RK

Ono je povinné bydlet ve vlastním?8-o

8 2
možnosti
JC

Oni se bojí říci, že to budeme muset zaplatit. To jsem již věděl, když Tlustý dával 50 mil. na akvapark, kde nebyla voda s tím, že je nutné tyhle projekty podporovat.

Zatím nebyla demonstrace důchodců.

0 2
možnosti
JK

No tak než vyrazíte na tu demonstraci, tak se dejte trochu do kupy, mluvíte z cesty.

2 0
možnosti
Foto

Kolik si usporim na důchod, tolik budu mít. Je to běh na dlouhou trať a nikdo do toho nechce říznout. Druhá cesta jest, nespořit, mít děti a ty vychovat k tomu, aby mi na důchod přispívali. Třetí cesta nechat to tak jak je a živořit. A poslední cesta je z práce rovnou na krchov....

1 0
možnosti
JC

Ano , šetřete si, aby Vám to požrala inflace. Investovat jedině do věcí, co nejsou peníze. Třeba do rumu.

3 0
možnosti
Foto

J28i62r63i 45C22i43z

3. 8. 2021 7:58

Vite pane Kamm, duchodova reforma je pouze cast celkovych problemu tohoto statu. Abyste ji mohl udelat, je potreba zmenit mnoho zakonu, ktere na ni navazuji. V principu jde o to, ze po r.89 zustal cely zakonny system socialisticky a jen se nejakymi prilepky upravoval. CSR po r.1918 mel zakony prevzate od R-U a osvedcily se do doby, nez cesti nacionaliste je zacali pretvaret predevsim pro sve etnikum, ktere tehdy tvorilo 48% z 13,608 mil vsech obcanu statu. Na tomto principu se absolutne nic nezmenilo, proto stale plati zde ten socialismus. Pokud by Ceskoslovensko po r.89 prevzalo osvedceny zakonny system treba sousedniho Rakouska, byl by penzijni system davno vyresen, protoze v Rakousku funguje spolehlive. To se nestalo a po r.89 tento stat stale ridi prevleceni bolsevici se socialisticko-komunistickym vzdelanim a vazbami na bolsevicke Rusko. Pani Malacova prisla s nejakymi konkretnimi navrhy, jak penzijni system udelat spravedlivejsi a odpovidajici vyspele zapadni civilizaci. To neprojde, protoze ti prevleceni bolsevici by ztratili velkou cast vlivu. Pani Malacova je dle meho videni sveta nejlepsi ministr soucasne vlady, ma vzdelani na nemeckych a anglickych skolach, je tedy dobre informovana o politickem systemu Zapadu. Pro mistni neobolseviky je ovsem "Venezuela". Nic se menit nebude a kdyz, tak jen nejake kosmeticke upravy. Jsem si zcela jisty, ze Vy mi rozumite co jsem chtel ve zkratce vyjadrit.

1 5
možnosti
HH

spravedlivější systém nikdy nebude, protože to by lidé brali důchody podle toho, kolik vydělali/zaplatili na sociální daň...a to se tu nenosí, aby ten, co přispívá málo měl menší důchod...protože poctivě pracoval celý život a zaslouží si stejný důchod jako ten bohatý...

4 0
možnosti
JK

Takže chcete něco zásadně změnit nastolit řád a pravidla. Jaká by to měla být? To mi teda nějak uniklo, jediné co tam vidím je osekání armády, něco zmateného o stavebnictví a produktivitě práce, která za totáče znamenala makat víc a rychleji, přitom je to úplně jinak, což se k vám asi ještě nedostalo.

To se vám to z důchodcovské "lehárny" krásně posílají hraběcí rady do parlamentní "žvanírny" co, sám netušíte ani vzdáleně, jak státní finance fungují, ale kecat do toho to jo, proto celé vaše pojednání je jen zmatená snůška nesmyslů.

Důchodová reforma může mít jediný cíl. Občan si musí na svůj důchod vydělat sám. Stát jen musí garantovat, že úspory na důchod nikdo neukradne a že se v čase neznehodnotí. Jednoduché a prosté. Jedna poučka také praví, že vyspělost státu se pozná podle toho jak se dokáže postarat o své potřebné. A tady je i návod na výši důchodů pro ty, co si z různých důvodů naspořit nemohli. Prostě se v té "žvanírně" poslanci dohodnou na tom, jak hodně se náš stát cítí být vyspělým. Ovšem udělají to prostřednictvím "žvanění", což by vás mohlo iritovat, ale můžete z toho důvodu klidně důchod odmítnout, aspoň zbude na ostatní.

Je v tom ale zakopaný pes, a to pes dinosauřích rozměrů. V současném průběžném systému totiž důchodcům platí důchody jejich potomci, takže při přechodu na vlastní naspořený důchod nám z toho vypadává finančně celá jedna generace. Na financování tohoto megapropadu byl vytvořen rezervní finanční fond, kde se schovaly zejména výnosy z privatizace a další regulované výnosy. Bohužel v době největší konjunktury, kdy se měl fond plnit, ho pan Babiš osobně rozpustil do státního rozpočtu, společně s ČSSD všechno bez užitku prožrali, stovky miliard jsou fuč, takže dnes máme prdlajs, vlastně ještě méně než prdlajs, dluhová propast dnes nemá dno.

Takže buď pracující budou platit dvakrát, sobě a starouškům, nebo starouškové nedostanou nic a musí si na živobytí nějak vydělat. Oboje znamená sociální bouře, proto to politici neřeknou nahlas.

17 3
možnosti
RK

Jenže Babišovi stačí vydržet ještě jedno volební období s imunitou, aby zametl svoje levárny a za tu dobu vystřelí státní dluh o další dva biliony. Jenže to Kammové nechápou.

4 4
možnosti
MB

Důchodová reforma, je bytostně důležitá věc! Všichni víme, že Veřejné finance jsou neufinancovatelné. Proto se stala, jedním z hlavních bodů současné Vlády. Protože je potřebná, tak není a prostě nebude. Já to považuji za uvěřitelnou drzost a žvanivost . Prostě, programový výsměch , pohrdání ...

Je toho více. Protikorupčnímu étosu - chybí protikorupční Zákony. S pompou se otevře D-1, zapomene, že má již 2 roky zpoždění. Sympatizantům to nevadí, přiznám se, že nechápu!

Jsou to především reformy a vklady pro nad generační užitky. Prostě to, co potřebujeme - Nekoná se. Důvody jsou jednoduché - Populismus, projídání se na úkor druhých. Proto, tuto Vládu považuji za jednu z nejhorších od r. 1989. Vážně! Na co máme být hrdi? Že pan Bureš ještě není v base? A není to málo? Andreji Pavloviči ? ... :-)

8 1
možnosti
RK

To by musela vláda do té Žvanírny aspoň něco poslat, aby se mohla hledat shoda nebo kompromis. Jenže předchozí dvě vlády o tom jen žvanily a slibovaly, že? A to měly hlasovací většinu. Takže na Žvanírnu bych to neházel. Lituji ty, co budou vládnout po rozhazovačné levici.

2 2
možnosti
  • Počet článků 487
  • Celková karma 31,79
  • Průměrná čtenost 723x
Miroslav Horníček:

„Je těžké být debilem, protože konkurence je obrovská!“

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Seznam rubrik