Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jiří, právě jste popsal "Teorii velkého třesku". Nebylo nic a pak zase vše 8 let bezvadně fungovalo. Bůh Andrej vše ovládl, blahobyt srdí i mléka. Zlý fialový démon dílo zhatil a přejel 5 kolkou . Jinými slovy:

Sklízíme to, co bylo zaseto. Nedořešené problémy klíčící zpoza koberce> Důchodovou reformu a Poštu. Obé požírají miliardy korun. Pochopitelně, o všem se vědělo - Čím více odsunuto, tím dražší a více zloby.

V Německu, Angli, pošty naopak odvádějí daně. Ze svých zisků do státního rozpočtu. S jejich akciemi se běžně obchoduje - stát si drží minoritní podíl. Funguje to. Zvrhlost! My oba, z daní na chod Pošty přispíváme - Na chod doposud nereformovaného tělesa, neschopného samostatně přežít. Ty baby tam dřou za směšný peníz. Někdo to zavinil. Já píši o špinavém, spodním prádle - dostanu mínus :-)

2 1
možnosti
Foto

V Evropě nejvíce pošt má ČR. V Německu suplují pošty obchody. Mají tam pohledy, známky, chodí tam balíky, nedoručená pošta. Mají tam i schránku na dopisy.

1 0
možnosti

Starostů se na rušení poštovních poboček nikdo neptal proto, že by to bylo úplně zbytečné. Samozřejmě by všichni byli proti. Nebo snad znáte starostu, který by svou poštu označil za zbytečnou a doporučil zrušení?

Že byl tento zbytečný krok vynechán mě ani v nejmenším neirituje.

1 0
možnosti

Prioritní je aby Pošta byla organizačně a výkonnostně na úrovni rakouské. S německou, stát 8x větší, je inspirace a porovnání obtížnější. Bylo zde dále uvedeno že i polská není ztrátová. Přitom naše mzdové náklady proti západním poštám jsou sotva poloviční a výstupy nejsou násobně dražší.

0 0
možnosti

Dnešní stav Pošty? Mlhavý přízrak dědictví ze století páry. Možnost prohlédnout si spodní prádlo předcházející vlády. Klasika jevu. Nahoře hora grafů o budelípovství. Ta klasjka huj, dole ... :-)

3 1
možnosti

Pane Bučku, proč se nevrátíte ještě dál. Vláda minulá zavinila tento stav?

Vláda minulá propouštěla zaměstnance pošty po tisících!

Co vláda předminulá, Sobotkova? A co teprve Nečasova, Topolánkova?

2 1
možnosti
Foto

J91i92r97i 63C29i59z

2. 4. 2023 15:44

Pane Kamm, venku lilo a tak jsem naprosto vyjimecne sledoval chvili (15min) Partii TT. Co rict k poste? Jako ve vsem udela soucasna vlada NF to nejjednodusi reseni a pochopitelne nejblbejsi. Misto aby prevzala zkusenosti napr. ze sousedniho Rakouska jak postovni sluzby organizovat a zajistovat, tak jednoduse se skrtne par stovek pobocek a je to obcane. Totiz neco smysluplneho zavest vyzaduje hodne logickeho mysleni a to je naprosto nad moznosti NF a manazeru posty. Tady v cca 20tis mestecku rozvazi rano postu starsi damy na kole, na kterem maji bagl se vsemi papiry a vzdy se jim chvili prohrabavaji, nez najdou ty spravne k adrese. Pak vejdou do baraku (otevrou si universalnim klicem) a naplni schranky. Vse chvili trva. Nasednou na kolo, pokracuji k dalsimu baraku a operace se opakuje. Takhle se dopravovaly dopisy jiz v 19.stol a tedy je to dzob opravdu pro mimoradne otrle, protoze at leje, snezi, fouka nebo padaji trakace, stale se to opakuje. Mozna kdyby schranky na postu pro vetsi bytovky byly venku, usetrilo by se na poctu zamestnancu a ulehcila se jim prace. V LA se posta dorucuje tak, ze schranka je pred domem a postak ji tam vlozi nebo hodi ke vchodu. Co me docela prekvapilo, tak ze pan Farsky ze STANkaru jiz dostudoval v USA a ted posilil opet rady NF. Jeste tam byl ten tlustoch z "krestanu" (nemyslim jejich predsedu co jiz bude potrebovat nejmin dve zidle pro sve sadelnicke pozadi), ale toho se neda poslouchat ani 25vterin, ten je inteligencne na urovni pani MPA z Taiwanu. Jinak jste opet pobavil!R^;-D

2 0
možnosti

Před cca 25 lety jsem viděl rozvoz pošty ve švédské Skultuně - schránky u silnice (cesty) a vše se do nich dává přímo z auta, které má opačné řízení. Řidič (pošťák) vystupoval z auta jen minimálně.

1 0
možnosti

Překvapuje mě že "poštovní revoluce" se týká jen mužstva, u manažerů žádné změny? Zásada že vůbec nebudu rušit pobočky na vsích a městečkách, i když jsou třeba sporadicky využité - to nedává smysl. Přestavba bude stát 8 miliard? Docela dost.

1 0
možnosti

Poštovský panáček musí pro stát vykonávat službu. Stát mu za tuto službu neplatí náklady v plné výši.

Pak se stát divý, že panáček krachuje.

Karma!R^R^R^R^

1 1
možnosti
Foto

To asi nebude ten hlavní důvod krachu České pošty.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS