Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J56i92r50i 87C18i48z

28. 9. 2021 17:12

Pane Kamm, vite dobre, ze Vase prispevky pravidelne ctu. Jen u dnesniho si nejsem jisty, zda je to Vase parketa. Moje urcite taky ne, proto Vam predlozim par argumentu z diskuse s mymi sousedy v Rakousku.

1) Uloziste jaderneho odpadu je drahe a nikdo nechce pobliz neho bydlet.

2) Rozvody elektriny z JE jdou po dratech VN desitky km ke spotrebitelum a jsou velmi ztratove.

3) Jakykoliv vypadek z nepredvidatelne udalosti na JE postihne obrovske mnozstvi spotrebitelu od firem az po domacnosti.

Oni chteji male elektrarny na domech (solary), nebo vetrne pro vetsi okruh spotrebitelu. Mala zdroje zaberou mnohem min mista nez JE a jsou velmi snadno nahraditelne. Jen opakuji, co mi Renata s Bernhardem rekli a podle me to ma logiku.

0 1
možnosti
Foto

1. Úložiště je drahé jako jakýkoliv jiný důl. Nechtěl bych u něho bydlet když se staví (hluk strojů, prach z horniny), pak už klidně.

2. kolik je "velmi ztrátové" ? Zkuste to porovnat třeba s rozvody z mořských větrných parků nebo s přenosu mezi Německem a Norskem.

3. Výpadek výroby JE nastává jak často? Porovnejte s tím, kolikrát nastane výpadek (t.j. výroba klesna na nulu) FVE nebo kolikrát poklesne výkon VE pod 20% instalovaného výkonu. Ideální bude, pokud to porovnáte přes celé státy - třeba z Německa jsou k dispozici podrobná data za poslední desetiletí.

4) Kolik místa (v hektarech) zaberou dohromady (v součtu) ty "malé" zdroje včetně záloh na dobu, kdy nevyrábí, pokud mají vyrobit za rok stejné množství energie jako Temelín?

3 0
možnosti
Foto

Řešením jak tohoto problému, tak zadlužování je vystoupení z EU !!

1 1
možnosti
Foto

A vystoupení z kolotoče. ;-D

5 0
možnosti
Foto

Odstřihli jsme si dobrovolně nejlacinějšího výrobce jaderných elektráren a toho samozřejmě využijí ti druzí v nastavení ceny. My na to máme, patříme přece mezi nejméně zadlužené státy světa.

6 3
možnosti

Jak víte, že by byli Rusové nejlevnější? Nevíte, jsou to jen dohady. Navíc, Rusko je pro nás bezepčnostní hrozba, zejména do budoucna. Považuje nás za nepřítele, v tom lepším případě za stracenou kolonii. Svěřit mu dostavbu jaderné elektrárny může jen nesvéprávný šílenec.

5 7
možnosti

Proc ne prejit na vozidla na paru nebo hned na dobytek. Pane Einsteine.

1 1
možnosti
Foto

Kdyby se takoví zapřáhli do žentouru, bylo by elektřiny, že by mohla být zadarmo. :-)

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS