Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A proč je EET větší buzerací než ta papírová. Není tedy na místě zrušit také tu papírovou?

0 1
možnosti

O58t70t24o 67K58a34m53m

29. 11. 2020 19:39

Proč EET ?

Dalo by se říct, že netřeba o tom diskutovat. Pokud by to totiž nevadilo, tedy nezavádělo určitý pořádek, tak by nebylo třeba o tom mluvit. Ale je to opravdu předmět velkých diskusí. Vysvětlím proč.

Bez trochu matematiky to ale nepůjde. A bez tvrzení na úvod. Velké podniky velké úniky, ale velkých podniků zas tolik není. Malé podniky, malé úniky, za to je jich hodně.

Kouzla, které s EET nejdou dost dobře provádět:

Velký podnik, například hotel, 100 postelí, restaurace. Plátce DPH. Rozdílná sazba DPH za restauraci, rozdílná za ubytování. Ponížím-li tržbu za restauraci (alkohol) a tuto tržbu přesunu do ubytování (konečná čísla obratu sedí), tak pracuji v restauraci s menší marží, tedy menším odvodem DPH, který se platí z marže. Za ubytování je menší DPH, takže při přesunu, odevzdávám méně na DPH. Najmu si daňového poradce na roční vyúčtování, dostanu kulaté razítko za daňové přiznání za obnos sice větší než 10 000,- ale téměř s jistotou, že hloubková kontrola se nekoná. Takže ušetřím tím větší částky na odvodech DPH, čím větší mám zisk.

Malý podnik, hospoda, třicet porcí jídel denně,(nic moc), to je zpravidla 5 druhů jídel, vepřová, guláš, svíčková, smažák, řízek, třeba. Otevřeno každý den. Kuchař krátký, dlouhý týden, servírka, uklizečka, pracující pan vedoucí. Kuchaři přihlášeni, potřeba na ně dlouhý, krátký týden, plat nic moc, takže 2x 15 000,- . Uklízečka přes agenturu, dvě hodiny denně po 120,- měsíčně, 7000,-měsíčně. Pan majitel 15 000,- měsíčně jeho spotřeba. Manželka má svoje zaměstnání. Potřeba peněz cca 52 000,- měsíčně. Navíc nájem, odvody z mezd, sociálka a zdravota. Pracuje se 100 % marží, takže obrat denně nutně přes 3 000. Nebo jinak 30 jídel denně po 85,- Kč = 75 000 měsíčně, k tomu nějaký alkohol. Abych nemusel být plátcem DPH, tak musím nutně krátit tržbu. Za rok bych měl víc než milion obratu. Takže kuchaři minimální mzda, nepřihlášená servírka (servírky) hospodský bez jakékoliv finanční podnikatelské spotřeby. Kolik takový

0 0
možnosti

O31t45t80o 87K89a44m17m

29. 11. 2020 19:42

omlouvám se, nevešel se konec...

Kolik takových hospod znáte, já mraky. Jen málo jich je plátci DPH, jen málo jich nenakupuje v supermarketu.

Opravdu si myslíte, že EET je zas až takový nesmysl? Já ne.

0 0
možnosti

Nedělejme si iluze, šedá ekonomika byla - je - a bude. Osobně tvrdím, že kdyby OSVČ neodevzdal ani 1 Kč daní - Stále je přínosem. Od státu dávky nežádá a naopak - musí odvádět Zákonné odvody ! Ty nás oblažují všechny ...

EET považuji za obludný - Politický projekt, nic podstatného do rozpočtu nepřinášející. Potvrdilo se, kdyby byl užitek = Právě nyní funguje dále = Kasa je děravá ! Je sranda, kdy samotný NKÚ konstatuje zřejmé. Švédsko (jako vzor), má 14% "Šedé aktivity", ČR asi 15%. Žádná senzace se nekoná, tedy je třeba kecy přitopit - "Oni mají - vy nemáte, hrr na ně" Kradúú !

Výsledky, jsou naprosto komediální - NKÚ opět poukazuje na předražené zakázky systémů EET+realizované, bez výběrového řízení ! Čísla, uváděné MF nelze nikde ověřit ! viz. (nadšenost p. Zavadila). Totéž tvrdí Piráti. O ostudném projektu Účtenkovky nemá smysl ani psát - Příležitost pro systemové podvodníky. O bonzovém serveru, škoda slov - Rozeštvat, napráskat ...

Shrnuto - Hlavní přínos EET - je v prosté existenci systému. Náklady OSVČ pro zajištění chodu + opakovanou certifikaci, údržbu = To jsou reálné výnosy. Dalším výnosem, je cca 10% zdražení služeb - pro samotné podporovatele - jsou poškozováni ! Nejvíce jsou ovšem poškozováni OSVČ ! Žádná vláda od r. 1989 neudělal tolik, pro jejich dehonestaci ! V podstatě - "Oni ještě nezačali podnikat, nicméně se již předem ví, že kradou" ! Toto DRZE sděluje ten, který je prošetřován a my děláme veřejné sbírky na jeho linku chleba ! pan Bureš je podnikavec č. 1 ! Vůbec nemá Morální právo - EET zavádět, kecy mu jsou ... :-)

2 2
možnosti

Jsem sice s vámi v klubu... I když na hlavičku jsem nespadl, nebo mi o tom aspoň nikdo neřekl...

Ale na odhalování podnikavců a jejich odlišení od podnikatelů má stát i jiné instrumenty. Jen nesmí mít líné, hloupé a úplatné úředníky. Stát má stíhat selektivně jen ty, kteří nějakým způsobem šidí či parazitují a ostatní nechat v klidu. Jenže EET postihuje plošně všechny, ze všech dělá potenciální podvodníky. To je nepřijatelné. Tím spíš, že EET prosadil jeden z největších podnikavců v tomto státě.

DPH - při jejím zavedení byl limit 3 miliony. Postupně spadl na milion. Jenže od té doby tuto hranici dost rapidně snížila inflace (tedy ve s rovnání s tím, co znamenal milion tehdy a co dnes). Řešením opět není EET, ale zvednutí hranice povinného plátcovství. Protože opravdu není důvod, aby malá nálevna nebo malá vesnická hospoda musela ještě řešit administrativu kolem plátcovství. Stát prostřednictvím těchto podniků stejně vybere daně na spotřebce, navíc takový drobný hostinský (či jiný řemeslník) nerefunduje DPH z nákupu (tedy daň odvede ten před ním a státu už zůstane). Jeho přidaná hodnota není tak zajímavá, aby to stálo za byrokracii s DPH spojenou.

1 1
možnosti

Víte, pane Hlinko, stát nemá moc možností kontrolovat příjmy, lidi jsou hodně vynalézaví a i když ta eet není dokonalá tak alespoň něco, ono i náklady, které jsou někdy fiktivní lze jen velmi těžko prokázat, ale už je víc možností.

1 1
možnosti
Foto

Inu, máte v tom nějaké nesmysly, ale ten pád to vysvětluje.

Jinak: Babiš právě přišel s tím, že ty stamiliardy odhalí a dostane do rozpočtu. No, nevím, školy nemám, ale mám neodbytný pocit, že nic takového do rozpočtu nepřinesl, ale naopak násobek z vylil. Ale to se určitě pletu.

2 1
možnosti

Tak jen tak namátkou vám řeknu o kolik rostlo ročně vybrané DPH oproti předchozímu roku.

rok DPH Daň OSVC

2016 17,9 mld. Kč = + 5,4 % 6,8 mld. Kč

2017 32 + 9,14 7,6

2018 18,3 +8,2 7,8

2019 99 +4,4 9,9

Přičemž v r, 2014 se vybralo na dani z příjmu OSVČ pouze 1,1 mld Kč.

Budete li operovat růstem HDP, tak rostlo ročně cca o 2,8 %.

( teď tyto příjmy porovnejte s podporami, které OSVC letos obdrželi )

:-):-):-)

1 3
možnosti

Uvelmi s vámi souhlasím, nejen pro vaši sympatickou fotku, ale hlavně proto, že vím, že máte pravdu.

0 0
možnosti

O29t33t65o 43K67a96m86m

29. 11. 2020 15:26

...děkuji za souhlas, i za pochválení fotky, ke které jsem se dopracoval tak nějak časem za pomoci přírody, takže to není moje zásluha...

0 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 35,74
  • Průměrná čtenost 725x
Miroslav Horníček:

„Je těžké být debilem, protože konkurence je obrovská!“

 

Diagnóza byla jasná, jsem a budu debil. Navíc po porodu mě sestra (tedy ne má vlastní, ta zdravotnická) pustila ještě z výšky na hlavu. Maminka se chtěla soudit, ale doktor jí to rozmluvil. Řekl, že existuje podezření, že ten pád na hlavu mně v podstatě pomohl.

Seznam rubrik