Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O72t95t65o 88K13a34m10m

21. 10. 2020 10:07

...nevím v kterých lidí, v mých určitě tento světonázor nezůstal. Pletete ovšem páté přes deváté. Trřicet let jsem byl OSVČ se zaměstnanci a zajímaly mě samozřejmě náklady a odvody. Ale daně zaměstnanců se mě netýkaly, ty si platí zaměstnanci. Takže zvýšení, nebo snížení daní z mezd nepotřebuje žádný zaměstnavatel vědět dopředu. Opakuji žádný. Být ministrem financí, tak to klidně ohlásím l0. ledna. Mzdy za leden se začnou počítat až 1. února. Přeji Vám, abyste nadále nepodléhal krvavému komunistickému světonázoru a trochu, aspoň trochu se vyznal v daňovém systému naší vlasti.

0 0
možnosti

No ano, ve spoustě lidí tenhle zvrácený světonázor zůstal. Zaměstnanci totiž nevyrábí peníze, pouze dávají svoji práci a to je jen malá část kolotoče, která je ovšem ta nejnákladnější a v ČR obzvláště díky odvodům a daním.

Takže pokud jste ochoten utratit za rohlík stovku mohou mít pekaři 100 tisíc výplatu, nejspíš ale stovku za rohlík nedáte, pekárna je bez tržeb a zkrachuje a ten zaměstnanec nedostane ani ušmudlaných 30 tisíc i kdyby se upracoval k smrti.

Takže pokud podnikatel nezná náklady nejde jenom o mzdy, jde o konkurenceschopnost a přežití firmy. Zřejmě to nevysvětlím těm, kteří mají minulým režimem implantován prohnívající kapitalizmus a vykořisťovatele místo zaměstnavatele. Tak snad pro ostatní, aby tomu krvavému komunistickému světonázoru nepodlehli.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS